Trädgårdsarkitekt Per Christenson

för en bättre utemiljö!

 

blåbär i blåbärsskogen

Var i blåbärsskogen i helgen i hopp om att plocka några liter blåbär, för att göra några burkar blåbärssylt. Med egen sylt vet man i varje fall vad man stoppar i sig – blåbär. Tyvärr visade det sig vara ett riktigt dåligt blåbärsår, de var få och små och inte värt besväret att plocka. Men det är skönt att vara i skogen i vilket fall, så jag passade på att strosa runt och ta några bilder. Att motionsspringa i skogen ligger inte riktigt för mig, jag slår mig hellre ner och njuter av sinnesintrycken.

blåbärsskogen

Dessutom observerade/lärde mig dessutom att blåbär trivs bättre i tall/blandskog än i tät granskog.

Mossa i granskog

Jag kom att tänka på ett i Japan känt begrepp “Shinrin Yoku”, som ungefär betyder “skogsbada”. Jag har en känsla av att jag pysslat med det länge, utan att veta att detta begrepp fanns, så det blir nog sommarens studieobjekt. Återkommer framåt höstkanten med ett inlägg i ämnet.

Gillar du vad du läser?

 

Hämta utan kostnad
"Upptäck och bevara Allmogeträdgården"

Fyll i uppgifterna nedan och klicka på "Skicka", så kommer du till hämtningssidan!


Du säger samtidigt ja till E-post vid nya inlägg i min blogg "Out and About". Du kan när som helst avregistrara dig.


Gillar du vad du läser?

från bloggen

Registrera dig och få nya inlägg i trädgårdsarkitektens blogg via E-post, helt kostnadsfritt.

Din e-postadress kommer inte att lämnas ut till tredje part och du kan när som helst avbryta din prenumeration.
Fyll bara i din e-postadress i rutan nedanför och klicka på REGISTRERA.

Ta kontakt med mig och ta reda på  mer om hur jag kan hjälpa dig med din utemiljö?

trädgårdsarkitektens utebutik