Nya gångar i Lövestad

Under sommaren gjorde jag nya gångar i Lövestad, enligt min plan. Kanske lite i fel ordning, man brukar vanligen göra hårdgörning först och därefter plantera. Eftersom jag ville ha plantorna i marken så fort som möjligt på våren, för att de skulle etablera sig så mycket som möjligt innan eventuell sommartorka, så blev gångarna gjorda först under sommaren, då jag hade mer tid.

Slide 1
Nya gångar i Lövestad
Slide 2
Nya gångar i Lövestad
Slide 3
Nya gångar i Lövestad
Slide 4
Nya gångar i Lövestad
Slide 5
Nya gångar i Lövestad
Slide 6
Nya gångar i Lövestad
Slide 7
Nya gångar i Lövestad
previous arrow
next arrow

Jag började med att gräva ur den befintliga jorden. Normalt brukar jag göra plats för ca 10 cm bärlagergrus under singeln, men eftersom jag har väldränerande sandjord, så nöjde jag mig med 5 cm. Det var dessutom till mig själv, så jag tillät mig att ta mig den friheten.

Därefter påförde jag bärlagergrus, efter att ha lagt på en fiberduk, för att förhindra rotogräs från att tränga upp. På toppen av bärlagergruset påförde jag 1-2 cm stenmjöl, för att förhindra att bärlagergrusen kommer upp i den slutliga singelytan.

När detta var klart och packat, med en gammal gjutjärnsvält från anno dazumal, var det klart att lägga på ytskiktet, sjösten 4-8 från Hassle-Bösarp. Det ger en behaglig yta att gå på, även barfota. Det gäller bara inte inte lägga för tjockt lager, då blir det tungt att gå, ca 2 cm blir lagom.

Skönt att äntligen få nya gångar i Lövestad!