Commonwealth Park i Gibraltar


Medan vi var på den spanska sydkusten passade vi på att göra en avstickare till den forna brittiska kolonin Gibraltar. Förutom ett besök på Alameda Botanic Gardens besökte vi även en nyanlagd park, Commonwealth Park.

Plan Commonwealth Park i Gibraltar
Commonwealth Park, plan. Foto: Lotus Design Studio https://www.lotusdesignstudio.co.uk/

Det som förut var en parkeringsplats, vid den gamla försvarsmuren runt staden, har blivit omvandlad till en grön, hållbar park alldeles intill den gamla staden. Parken innehåller stora gräsytor, gräskullar, fontäner, små konstgjorda sjöar och vattendrag med broar. Gångstråken är omgivna av planteringar med medelhavsväxter och man har planterat drygt 140 träd.

Parken, planerad av Lotus Design Studio, påbörjades i november 2013 och stod färdig i juni 2014.

Commonwealth Park
Papegojblomma
Commonwealth Park
Commonwealth Park
Commonwealth Park
Commonwealth Park
Commonwealth Park
Image Slide 1
Image Slide 2
Image Slide 3
Image Slide 4
Image Slide 5
Image Slide 6
Image Slide 7
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow