Egna smultronställen

Skånes smultronställen är överfulla av besökare denna sommar. Utlandsresenärerna har stannat hemma och upptäcker sevärda miljöer på närmare håll. Det är ju positivt, men kanske mindre bra i dessa tider att vi trängs.

Det finns naturligtvis en lösning även på det – upptäck dina egna smultronställen! Det finns så mycket mer att se och upptäcka än vad de officiella turistbroscherna beskriver. Det kan vara ett lummigt skogsparti, ett bördigt kulturlandskap eller en porlande bäck. Själv har jag några smultronställen, men de tänker jag inte tala om var de ligger, för jag vill inte trängas med er. Sök era egna vägar, i stället för de redan utstakade. Förmodligen kan ni hitta platser ganska nära er, där ni kan få välgörande naturupplevelser. För inte så länge sedan var även, det nu av besökare överfulla, Stenshuvud, för det stora flertalet ett relativt okänt besöksmål.

Här några bilder från min motionsrunda, i en miljö som motiverar mig att motionera.

Slide 1
smultronställen, bokskog
Slide 1
smultronställe, ängar
Slide 1
smultronställe, hagar
Slide 1
smultronställe, skog
Slide 1
smultronställe, åker
previous arrow
next arrow