Studiebesök på en plantskola.

Under förra veckans resa till Marbella passade jag på att göra ett studiebesök på en plantskola. Här hittade jag lite andra växter än jag är van vid. Just denna plantskola hade allt från inomhusväxter och “sommarblommor” till jättestora träd.

studiebesök på en planskola

En del växter kände jag igen, även om jag inte använder dem, för att de hos oss är inomhusväxter, t. ex. myrten. som jag däremot aldrig sett blomma tidigare.

myrten
Blommande myrten

Jag hittade en växt som jag förmodligen inte hittat utan dess doft – jasmin, med en liten anspråkslös vit blomma, men med en ljuvlig doft. Namnet jasmin förväxlas ofta med schersmin, som är också den är en vitblommande buske, som går bra att odla i vårt klimat, vilket inte jasmin klarar.

jasmin
Jasmin

Andra växter går lika bra att odla här som där, t. ex. järnek.

studiebesök på en plantskola, järnek
I fonden olika former av järnek

Favoritväxten, när det gäller träd, är nog olika former av palmer och det är inte bara småplantor. Naturligtvis är även olika former av citrusträd omtyckta både i trädgårdar och som gatuträd.

studiebesök på en planskola, palmer
Palmer, palmer, palmer …

Och slutligen, naturligtvis, Olivträd! Man förvånas över att så stora träd kan klara sig med så liten rotklump.

Tyvärr blev det inte mer än ett studiebesök på en plantskola, men vem vet, det blir kanske fler!

Jag gjorde ett resa till Marbella för ett par år sedan. Då besökte jag en spännande park, Alameda Park, som är väl värd ett besök men som jag inte han med att besöka denna gång.