Trädgårdstrender 2019

trädgårdstrender 2019, moving with nature

Enligt Elmia Garden så har vi tre trädgårdstrender 2019 att se fram emot. Den första kallar de “MOVING WITH NATURE“. där låter vi det naturliga landskapet flytta in i vår trädgårdar, både när det gäller former och växter. Passar bra då man har en naturtomt och gränsen mellan tomt och natur kan suddas ut.

“Tekniken och naturer följer varandra och inspirerar varandra”, anser man, vilket kan innebära att man använder sig av moderna metoder när man odlar i trädgård, på terrass och på balkong. Kanske att gräsmattan får stå tillbaka för gammal teknik, ängen.

Vi använder naturliga material som grovt trä, linne, keramik, lera, sten och ull.

Bland växter märks himalayabjörk, tall, lingon, blåsippa, ljung, ramslök och kungsängslilja.

 

 

trädgårdstrender 2019, happy gardenerDen andra trenden kallar Elmia garden “HAPPY GARDENER“. Den vänder sig mer till stadsbon, som kanske bara har en balkong, eller en mycket liten trädgård att odla på. Hen vill känna glädjen att så och plantera, för att sen kunna skörda sina hållbart odlade grönsaker. Kanske man slår sig samman med sina grannar och satsar på att skapa gröna gemensamma ytor.

Materialen är denim, tegel, vintageläder, terrakotta, växtfärgat garn, jute, filt och betong. Och växterna vi använder är äpple, ärtor, chili, prästkrage, vallmo, selleri, solros och haverrot.

 

Dessa båda trender står ganska nära varandra, skillnaden är egentligen bara att de passar människor i olika livssituationer.

 

 

trädgårdstrender 2019, green decadenceDen tredje trenden “GREEN DECADENCE“, däremot, skiljer sig från de båda andra. Den vänder sig bort från naturen och är mer lyxigt elegant. Här är trädgården tuktad, med buskar klippta i runda och kvadratiska former. Växtvalet är mer dramatisk, med växter som blodbok, hortensia, trädpion, ros, aubergine och kronärtskocka. Vi skapar dramatiska färgkontraster gärna i dunkla färger.

Gillar du vad du läser?