Utebelysning i din trädgård

Utan utebelysning ligger trädgården i mörker under en lång tid av året. Det har vi ju alla observerat den gångna vintern. Men det behöver inte vara så. Förläng trädgårdsupplevelsen med en bra utomhusbelysning. Då kommer våren tidigare och trädgården kan njutas längre ut på hösten. Dessutom kan man bättre ta tillvara de varma, ljuva, sommarkvällarna!

Utebelysning
Här har belysning ur belysningsserien Scope, från in-lite, använts för att belysa träd och växtlighet.

Utebelysning vid entréer, gångar, mm

Nu kanske du bara har en lampa vid ytterdörren och kanske en vid förrådsdörren. Men belysning kan vara så mycket mer. Du kan enkelt belysa infarter och gångstigar i trädgården. Det kan vara med pollare eller med små markspotts, nerfällda i gångstigen. I trappor kan du fälla in små spotts i trappstegen för att lättare kunna gå i dem utan att du eller dina gäster snubblar. Eller montera in små vägglampor längs med en sidovägg.

Utebelysning
Här används bland annat pollarbelysningen Liv och spotten Mini Scope från in-lite till att skapa en mysig miljö.

Utebelysning vid uteplatsen

Framförallt är det kanske uteplatsen och terrassen som du vistas mest i. Här lagar du mat i ditt utekök och bjuder familj och vänner på middag. Kanske ni avslutar en lyckad kväll i en loungehörna och avnjuter tillsammans dygnets sista timmar. Med en bra belysning, som ger bra ljus vid matlagningen och som samtidigt ger ett mysigt ljus vid matbord och i loungehörnan. Det kan var i form av vägglampor, eller t. ex. markspotts nerfällda i terrassgolvet. Du och dina gäster kan uppleva trädgårdens grönska med hjälp av belysning på träd, buskar och rabatter. Det kan var med markspottar eller med markbelysning som t. ex. belyser ett vackert träd underifrån. Du kan till och med sätta belysning i din damm.

Skulle inte vädret tillåta att ni vistas utomhus, så kan ni fortfarande uppleva sommarträdgården utanför vardagsrumsfönstret. Fullt av liv och inte bara ett svart hål!

Utebelysning
Njut dygnets sista timmar (och kanske början på nästa dygn?) upplyst med markspotten Fusion och vägglampan Cubid från in-lite.

Praktiskt och enkelt

Med 12 volt led-lampor blir energiförbrukningen väldigt låg och dessutom kan du själv installera dem, om du det skulle vilja. Med ett vettigt styrsystem kan du dessutom enkelt styra din belysning.

I min utebutik kan du se hela sortimentet av utebelysning!

En bra utomhusbelysning har också en annan fördel, om än lite tråkig – risken att du får objudna gäster, när du själv inte är hemma, blir mindre. Själv använder jag belysningssystemet in-lite i mina projekt. Kontakta mig om du vill veta mer!