Coronatider – Ta vara på naturen och trädgården!

I dessa coronatider får vi inte träffas, så som vi brukar göra. Det innebär däremot inte att vi ska sitta isolerade inomhus. Tvärtom, man kan mycket väl ge sig ut och upptäcka nya miljöer och upplevelser utomhus.

Trädgården

Trädgården är det som jag först och främst tänker på. Man kan använda våren till att vistas i sin trädgård och kanske pyssla om den lite extra. Kanske helt och hållet förnya den. Jag håller just nu på med ett projekt, där vi anlägger en ny trädgård för en person som inte bör utsättas för virus. Jag håller i projektet och ser till att det flyter på, har kontakt med anläggare och grannar. Kontakten med beställare sker via denna webbsida och telefon. Det fungerar faktiskt mycket smidigt.
Här kan du läsa mer om hur du kan få hjälp att planera din trädgård online.

Naturen

Har man ingen egen trädgård så finns det många möjligheter att komma ut och uppleva våren, både i staden och på landet. Här är några förslag på utemiljöer som man kan tillbringa många timmar i.

Besök din stads parker! I Lund har vi t. ex. Solens och skuggans trädgård, i stadsparken.

I förgrunden koreansk blomsterkornell, slottsmalört och vit purpurhatt. Trädet är kentuckykaffeträd och bredvid Höstanemon.

Många städer har fina naturområden i sin närhet, som dessutom är utvecklade för friluftsliv. Ett exempel är Skrylle – Lunds största natur- och friluftsområde.

Skrylle, bokskog

Det finns mängder med naturområden, mer eller mindre tillrättalagda för besökare. Ett fint naturområde är Christinehofs ekopark, med slingor i olika längd.

Ett annat förslag, som ligger inte så långt från Christinehof är Kortelshuvud, granne med Stenshuvud.

Eller varför inte vandra på Dörröds fälad, på Romeleåsen.

Christinehofs ekopark, Borstakärr våtmarker

Slutligen, vandra längs havet, t.ex. längs Havet vid Böste eller på Stranden och sandheden vid Stenshuvud.