Trädgårdsdesign på hösten

 

Trädgårdsdesign på hösten är en riktigt bra idé! Du har sommarens trädgårdsupplevelser i färskt minne. Vad som inspirerade dig, vad som fungerade bra och vad som fungerade mindre bra. Det är nu under hösten du tar vara på dessa erfarenheter och kan planera din trädgård i lugn och ro. Skissa, planera och ta in offerter nu, så har du alla planer klara till våren. Då kan du ligga i startgroparna för att kunna starta dina trädgårdsprojekt, så snart vintern har släppt sitt grepp.

tidplan för trädgårdsdesign på hösten

Tänk så här:

  • Det tar en till två månader att ta fram ett färdigt skissförslag.
  • Det tar minst en månad att få in offerter.
  • Under våren har trädgårdsanläggarna en till två månaders “kötid”.
  • Det tar två veckor till en månad innan trädgården är färdig.

Det vill säga att om du beslutar dig idag för att starta ett trädgårdsprojekt, så tar det i värsta fall ett halvt år innan trädgården är färdig.

Det tar tid att genomföra ett bra trädgårdsprojekt, men det går fortare och med mindre risk att något går fel om du är noggrann med att planera projektet. Ett gott råd är att använda en trädgårdsarkitekt, som har vana att planera olika slags trädgårdar och utemiljöer. Det är ett enkelt sätt att undvika dyrköpta erfarenheter och att fastna i ett projekt, som inte blev som man tänkt sig.

Innan trädgårdsarkitekten påbörjar sitt arbete har ni ingående diskuterat dina tankar och idéer. Tillsammans tittar ni på tomten och ni bollar olika idéer, som han sen använder när han tar fram skissförslaget.

Trädgårdsarkitekten tar fram skissförslag på trädgårdens planlösning, vilka material som fungerar och växter som passar bra i din trädgård. De ritningar, växtförteckningar, mm som trädgårdsarkitekten tar fram kommer du att ha stor nytta av i framtiden. De hjälper dig att inte tappa fokus och förlora greppet om ditt trädgårdsprojekt. Dessutom kan du använda materialet för att hämta in priser på de arbeten som du inte vill göra själv, t.ex. stensättning. En bra planering sparar in många slantar i ditt trädgårdsprojekt.

Här är några artiklar om trädgårdsdesign, som kan var till hjälp för dig:

1. Trädgårdsdesign – behov och preferenserträdgårdsdesign - behov och preferenser

2. Trädgårdsdesign – tomtens förutsättningar

3. Trädgårdsdesign – skissarbeteskissförslag och arbetsritningar

4. Trädgårdsdesign – skissförslag och arbetsritningarskissarbete

Behöver du hjälp?

Tveka inte, kontakta mig, för att få veta mer om hur jag kan hjälpa dig med din utemiljö! Det är perfekt årstid för det!